Pentru focarele pentru lemne, cărămizile de şamotă calitatea BARATH şi RHS sunt materialele de construcţie ideale. Satisfacem o serie de cerinţe multiple, producem o gamă largă de produse din şamotă.Produse de şamotă pentru sobeSamota tip Barath – pentru construcţia şemineelor.
Cărămizile de şamotă tip RHS sunt fabricate în Austria, iar cele tip Barath in fabrica noastra din Budapesta – pe o linie tehnologică total automatizată, conform cerinţelor standardului ÖNORM B8306. Acest standard prescrie la cărămizile pentru sobe norme riguroase referitoare la refractaritate, densitate, rezistenţă la compreşiune precum şi la un parametru deosebit de important – rezistenţă la şocuri termice. Cărămizile de şamotă fabricate pe baza ÖNORM B8306 vor asigura pentru soba dumneavoastră condiţii optime de ardere şi durabilitate deosebită . Cărămizile sunt executate la dimensuni standard.Șamotă calitatea BARATHSamota calitatea Barath se deosebeşte de calitatea RHS şi prin modul de presare – nu este fabricat prin metoda plastică ci prin presare uscată. Acest proces de fabricaţie asigură produselor suprafeţe netede, în special pentru formatele cu contur special. Cărămizile presate uscat sunt mai compacte, mai dense decât cele fabricate plastic.Produse de şamotă specială

In afară de produsele de şamotă Barath oferim şi produse speciale pentru constructorii de şeminee şi sobe. De ex.: ALURATH 75 VW este o şamotă aluminoasă foarte densă cu mare capacitate de acumulare a căldurii respectiv mare capacitate de transfer de căldură sau COR 30P şamotă cu coeficient de dilatare termică mică şi cu rezistenţă mare la şoc termic.
Pentru diverse alte scopuri de utilizare în afară de sobe şi şeminee vă stau la dispoziţie o gamă largă de calităţi cum ar fi:

A 40 pentru sobe cu ulei,
AK 60 pentru instalaţiile cu capacitate calorică mare (arzătoare şi focare cu biomasă, cazane cu ardere cu rumeguş de lemn).
Pentru scopurile speciale unice trebuie alese materialele cele mai optime.

Standardele cele mai răspândite referitoare la dimensiuni: Samotă de sobă

In construcţia cuptoarelor pentru grădină, cu boltă vă acordă mare ajutor tabelul de mai jos: